GSM Abba Home

Hoewel er vele projecten zijn die aandacht verdienen in India wil GSM zich allereerst  richten op de nieuwe generatie. In Kollur in de staat Andhra Pradseh, Zuid-India ondersteunt GSM een tehuis voor kinderen wiens ouders overleden zijn aan AIDS/HIV.

Met het geld dat opgehaald wordt voor dit tehuis, wordt een nieuwe toekomst gegeven aan kansarme kinderen. De kinderen krijgen hier onderdak, onderwijs, eten, kleding en wanneer nodig medicatie.

Bekijk foto's van GSM Abba Home. Klik voor een vergroting:

Wilt u dit kindertehuis financieel ondersteunen? Klik dan hier.

Kollur is bekend  vanwege de steenindustrie. Veel mensen komen hier van buiten de stad voor werk. Ook komen hier veel vrachtwagenchauffeurs en zakenmensen uit verschillende staten van India. Door armoede worden veel vrouwen verleid om hun lichaam te verkopen en raken geïnfecteerd  met AIDS. De kinderen van deze vrouwen lijden de rest van hun leven onder de verkeerde keuzes van hun ouders en worden gezien als “onaanraakbaren”. Juist omdat deze kinderen al veel afwijzing kennen in hun  vaak nog jonge levens hebben wij als stichting besloten niet de kinderen afzonderlijk te sponsoren.

India

India is een land wat grote armoede kent. Het is niet ongewoon dat kinderen hun voedsel zoeken tussen het afval. Veel mensen zijn ongeletterd omdat ze door armoede  gedwongen zijn al op jonge leeftijd te werken. Tijdens meerdere bezoeken aan India heeft GSM verschillende projecten bezocht die het bestaan van de allerarmsten positief beïnvloeden.

Het kindertehuis is het eerste project in India dat GSM ondersteund, maar in de toekomst zullen waarschijnlijk meerdere projecten in dit gebied volgen.

Raymond (voorzitter GSM) op bezoek in India

In 2011 ben ik op uitnodiging van een vriendin meegegaan op zendingsreis naar het zuiden van India. Tijdens deze reis ben ik op veel plekken geweest en in contact gekomen met de plaatselijke bevolking. Zo ook met Prakash Pallikonda een pastor die zich met hart en ziel inzet voor de mensen in nood. Pastor Prakash is een dalit die met de beperkte middelen een ministry runt waaronder meerdere weeshuizen. Eén daarvan is een tehuis waar kinderen wonen waarvan de ouders lijden of overleden zijn aan HIV/AIDS. Ieder kind draagt zijn eigen hartverscheurende verhaal met zich mee. Teruggekomen in Nederland ben ik in contact gebleven met Pastor Prakash en in 2012 en 2013 heb ik zijn ministry en het weeshuis opnieuw bezocht.